Update woningbouwplan Leunen zuid

Update woningbouwplan Leunen zuid

Wij willen je graag informeren over de stand van zaken met betrekking tot het bestemmingsplan van Leunen Zuid.

In de vorige nieuwsbericht hebben we je uitgelegd dat er een beroep is ingesteld op het bestemmingsplan bij de Raad van State. Dit beroep heeft betrekking op de aansluiting van het plan op de Vullingstraat.

Voor dit beroep heeft 7 juni 2022 een zitting plaats gevonden bij de Raad van State. In de regel doet de Raad van State uitspraak binnen 6 tot 12 weken. Helaas is dit door drukte bij de Raad van State niet gelukt. Hiervoor hebben wij in week 38 een brief ontvangen.

De Raad van State geeft in deze brief aan te streven naar een uitspraak eind november 2022. Wij zien de uitspraak met vertrouwen tegemoet. Helaas moeten wel wachten op de uitspraak voordat wij onze plannen in uitwerking kunnen brengen.

Wij werken ondertussen door aan de plannen. Zo hebben wij ook een inspiratiekader gemaakt voor de projectmatige woningen en de bouwkavels. In dit inspiratiekader krijg je een beter beeld bij de uitstraling en typering van de woningen. Daarnaast kan je op basis hiervan kijken of het bouwplan dat je voor ogen hebben ook past binnen het inspiratiekader.

Via de volgende link: inpiratiekader of onder de knop “downloads” op de website www.woneninleunenzuid.nl kun je het inspiratiekader downloaden.

Wij verwachten dat we in het eerste kwartaal van 2023 met de definitieve plannen naar buiten kunnen treden en de verkoop kunnen opstarten.

Wij informeren je tussentijds over de stand van zaken. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.