Een nieuw woongebied in Leunen

Een nieuw woongebied in Leunen

In Leunen zuid wordt een nieuw woongebied ontwikkeld met ongeveer 45 duurzame woningen. Deze woningen komen langs groene straten geschikt voor gezinnen en levensgenieters. Het nieuw woongebied is gelegen aan de zuidzijde van Leunen en sluit aan op de Vullingsstraat, het Sparveld en Rondeveld. Het gevarieerde woningaanbod wordt gebouwd in eenzelfde stijl als het gaat architectuur. Verschillende kleuren metselwerk, afwijkende details in de gevels en groen in de openbare ruimte, zorgen voor een levendig straatbeeld.

Nieuw woningaanbod
Janssen de Jong Projectontwikkeling B.V. ontwikkelt en realiseert samen met Wonen Limburg 23 (sociale) huurwoningen en 22 grondgebonden koopwoningen / bouwkavels in het nieuw woongebied Leunen zuid.

Hier komen de volgende woningtypes:

  • Rijwoning (huur en koop)
  • Hoekwoning (huur en koop)
  • Twee-onder-één-kapwoningen
  • Levensloopbestendige woningen (huur en koop)
  • Vrije sector bouwkavels voor vrijstaande woningen

Stedenbouwkundig plan
Gemeente Venray heeft kortgeleden het stedenbouwkundig plan goedgekeurd en de Klankbordgroep heeft positief ingestemd met het plan. Hieronder een impressie van het stedenbouwkundig plan. 

stedenbouwkundigplan_Leunen2

De huurwoningen zijn gelegen in het binnen gebied op kavels 1 t/m 23. De koopwoningen en bouwkavels liggen verspreid over het woongebied.

Duurzaam en energiezuinig
Duurzaam en energiezuinig, bij ieder nieuwbouwhuis is het een veelbesproken trend. Hoe gaat dat in zijn werk bij de woningen in Leunen zuid.

De woningen zijn energiezuinig en gasloos ontwikkeld. Dit betekent dat het huis volledig elektrisch wordt aangestuurd. Om warm water te krijgen heb je straks een elektrisch aangestuurde warmtepomp in huis. De energie die hiervoor nodig is wordt opgewekt door zonnepanelen op het dak. De vloeren, wanden en daken van de woningen worden voorzien van een hoogwaardig isolatiepakket. De kozijnen en ramen zijn geïsoleerd en voorzien van HR++ glas. Daardoor gaat er in de winter weinig warmte verloren en blijft de woning in de zomer lekker koel. Het kost dus minder energie om de woning te verwarmen. De combinatie van deze installaties en maatregelen zorgen voor een comfortabel binnenklimaat met minimale energiekosten.